32 NM-gull

Det har i realiteten vært noe i nærheten av fire dynastier i norsk basketball: Bærum Basketballklubbs to eliteserielag på 70-tallet, Høybråtens damer med 15 (!) NM-gull fra 1981-1995 og Gimledamene som hentet hjem 10 NM-gull på rad fra 1999. Men om vi ser Bærum-basketen under ett – klubbene som samarbeider om Bærum Basket – så er rekorden ganske uslåelig: Tre klubber har til sammen tatt 31 NM-gull! Og da snakker vi bare senior.

For deg som ikke helt har oversikten over hvem og når; her er en liten gullguide:

Bærums damer 1969-1977:
På 70-tallet var det ingen over og ingen ved siden av spillere som Sonja Olsen (senere Regbo), Lisbeth Laugen, Torill Christensen og Elisabeth Norseng for å ha nevnt noen. Bærums seiersrekke stoppet på 9 NM-gull på rad:

 • 69 Bærum
 • 70 Bærum
 • 71 Bærum
 • 72 Bærum
 • 73 Bærum
 • 74 Bærum
 • 75 Bærum
 • 76 Bærum
 • 77 Bærum

Sandvikas damer 1978-1980:

Sandvikas vinnerlag i 1978

Med Kjell Dagestad som trener skulle det endelig lykkes for Sandvika å bryte Bærums seiersrekke. Mange storheter var viktige for Sandvika, men de to virkelige strategene var nok Hilde Rake og Ingvild Berge.

 • 78 Sandvika
 • 79 Sandvika
 • 80 Sandvika

Bærums herrer 1969-1978:

Seiersvant gjeng fra Bærum

Det var en sammensveiset gjeng som herjet på norske basketballbaner på 70-tallet. Pål Vik var den store spilleren, men med gode, rutinerte og ikke minst smarte spillere på alle plasser for øvrig: Jan Morten Engzelius, Carl Rønneberg, Tore Vik, Petter Faye-Lund, Knut Holt og Thorbjørn Gjerde for å ha nevnt noen.

 • 69 Bærum
 • 70 Bærum
 • 71 Bærum
 • 72 Bæru
 • 73 Bærum
 • 74 Bærum
 • 75 Bærum
 • 76 Bærum
 • 77 Bærum
 • 78 Bærum

Sandvikas herrer 1980:
Sandvika måtte finne seg i å spille annenfiolin gjennom 70-tallet, men fikk en etterlengtet revansj og sitt eneste NM-gull i 1980. Rolf Olsen var kanskje ikke noen enestående coach, men han fikk god hjelp av blant andre Åsmund Berge, Ketil Sand, Ola Thomas Morin, Are Larsen, Jan og Lars Kirkerud og Inge Hellebust.

 • 80 Sandvika

Bærums Verk herrer 1989-1992:
Ron Billingsleas virkelige suksessår i norsk basketball ble virkeliggjort med en solid spillerstall der vi fant blant andre Tor Martin Holden, Mark DiGiacomo, Rolf Halvorsen, Stein Erik og Bjørn Gunnar Vellan – supplert av Asbjørn Rachlew og Fredrik Stokstad.

 • 89 Bærums Verk
 • 90 Bærums Verk
 • 91 Bærums Verk
 • 92 Bærums Verk

Bærums Verk herrer 1998:
Med Baard Stoller ved roret gjorde Bærums Verk «come back» på NM-toppen i 1998 med spillere som Greg Knudson, Jan Tarald Jansen, Lars Gunnar Sønsteby og Kristian storm Hansen.

 • 98 Bærums Verk

Bærums Verk Jets 2004
En av de største og økonomisk mest halsløse satsingene i norsk basketball ble drevet fram av en svært yr leder. Men selv om konkursen innhentet Jets etter sesongen klarte spillerne å ri stormen av på banen, i en femte og avgjørende finale. Mathias Eckhoff var coach; Torbjørn og Øyvind Fritzen, Sergej Using, Philip Dejworek, Rodney Hawthorne, Covington Cormier Jr. hadde svært sentrale roller.

 • 04 Bærums Verk Jets

Bærum Basket herrer 2011

Norgesmestrene fra 2011

Det var en finaleserie for historiebøkene da Bærum Basket tok sitt første gull som ny klubb, med seier i den femte finalekampen på bortebane i Tromsø. Og for svært mange føltes det veldig riktig at de unge fikk anledning til å vinne sammen: Nils-Paul Skåra, Christer Elgmork, Stian Emil og Daniel Berg, Lars Harto og Martin Elgmork – sammen med Donald Oatis og Vincent Hamilton.

 • 2011 Bærum Basket

Bærum Basket herrer 2013

NM-vinnerne 2013

Den foreløpig siste NM-finalen som er spilt ble vunnet av Bærum Basket. Denne gangen med utenlandske spillere vi har sett for site gang i Norge: Phillip Holm, Ramme Haag, Ryan Ferranti og Lionel Green. Stian Mjøs ledet troppene til en imponerende seier i Tromsø

 • 2013 Bærum Basket

Bærum Basket kvinner 2022

Kongepokalen og seier i sluttspill finale 2022.

Bærum Basket sitt kvinnelag vant NM og kongepokalen etter å ha slått forhåndsfavoritt Ulriken (som ikke hadde tapt på de siste 34 kampene i Norge de siste sesongene) i en veldig jevn og spennende finale! Resultatet ble til slutt 63-59 til Bærum Basket.