Den godmodige krangelen

Det er snart 4 år siden det virkelig var temperatur i forholdet mellom nord og sør. Siden den gangen har vinden løyet litt, og vi er alle vel forlikte og gode kolleger og venner. Men i 2009 forsøkte Harstads Ken Rune Berg og Bærums Pål Berg å slå hverandre i hodet med ord, så godt de kunne. Under vignetten BERGvsBERG småkjeklet de på nettet, i all vennskapelighet. Her er 10 spørsmål fra Ken Rune til Pål:

Hvorfor har alle utenfor Asker og Bærum det inntrykket at dere er en gjeng bedrevitere?
Det useriøse svaret er selvfølgelig at bæringer har landets høyeste gjennomsnittlige utdannelsesnivå. Derfor vet vi best – alltid uansett. Seriøst?: Det ville overraske meg om spillerne på Bærum Basket blir oppfattet slik.  Derimot kan jeg godt forestille meg at mange mener at jeg er en hoven og arrogant blei – men bedreviter? Neppe. Men et av problemene mine er sikkert at jeg sier det jeg mener når jeg føler det er grunn til å si fra. Et av problemene i norsk basketball er slik jeg ser det at mange mener noe – men holder kjeft. I stedet murrer de tause bedreviterne i kulissene.
 
Hvorfor er Bærum plassert så øde til?
Tja, hva skal man svare på noe sånt da? Jeg velger å overse «Bærum», og antar at det er en trykkfeil for Rykkinnhallen.  Det er selvfølgelig ikke superfornuftig å legge et riksanlegg til en utpost der kommunikasjonen er så dårlig at du faktisk ikke kan komme dit med buss til tidlig kampstart en søndag. På den annen side ble det gjort en kjempejobb av Terje Holm da det ble klart at Norge skulle få sitt riksanlegg i basketball. Det var på den tiden det var ganske sikkert at Kolsås-banen skulle forlenges til Rykkinn for å fange opp innbyggerne i den nye «byen» på landet.  Nå vet vi alle hvordan det har gått:  Ingen bane til Rykkinn, og heller ingen bane til Kolsås lenger. Derimot er det altså tre baner i Rykkinnhallen som ingen finner veien til.
 
Er det lov som tilskuer å ta en pils før eller etter kamp i Bærum?
Ja, men det kommer sannsynligvis til å måtte skje hjemme fordi det ikke finnes serveringssteder i umiddelbart nærhet. 
 
Hvorfor har ingen av dine sønner kjøpt en ny genser til deg i farsdagsgave?
Fordi mine sønner vet at jeg mener det bør være farsdag og morsdag hver dag hele året – pluss at disse dagene utelukkende er kommersielle påskudd til å selge slips, blomster og kaker. Derimot stemmer det nok at jeg er mindre enn gjennomsnittlig interessert i klær, men jeg vil ha meg frabedt påstanden om at jeg bruker samme genser i alle kamper.  Jeg har hatt minst to de siste 10 årene. Forøvrig pleier jeg å bruke dress utelukkende til festlige anledninger: Det har virkelig ikke alltid vært fest når Bærum har spilt…
 
Stemmer det, Pål, at du ikke liker å bli fotografert ovenfra?
Ja, og av en eller annen grunn hater jeg det faktum at jeg  mister hår. Oppsiden må være at min blir mindre hårsår; både bokstavelig og i overført betydning.
 
Hvordan føles det hele tiden å miste spillere som blir for gode for Bærum Basket?
Jeg tar det som en honnør til det arbeidet vi gjør, men innrømmer gjerne at det hadde vært moro å se de beste 3B/Bærums-spillerne samlet en gang. Jeg tror faktisk de kunne gjort det bra.
 
Liker dere egentlig tilskuere i Bærum?
Ja, og det er derfor vi alltid sørger for å ha varme kanelboller på kampene. At tilskuerne eventuelt ikke liker oss er selvfølgelig litt verre, men det er større grunn til bekymring når vi faktisk snart er på tredjeplass på tilskuerstatistikken.
 
Er sangen «Pål sine høner» det verste du hører på tribunene?
Nei, men det er kanskje det aller mest platte og minst kreative jeg kan tenke meg. Pål har fortsatt bare en høne; den samme han giftet seg med i 1985.
 
Hvordan føles det å hente en spiller fra Harstad?
Hvis noen tror det var vi som henvendte oss til Harstad, så er det altså feil. Derimot registrerte vi at det var restesalg i nord og kastet oss på.
 
Hvis du idag fikk valget om 1500 tilskuere i snitt pr. hjemmekamp mot at du måtte hente 5 importspillere i rotasjonen, hadde du da gjort det?
Nei, men en annen coach hadde sikkert grepet sjansen begjærlig. Jeg er for gammel til å være aktivitetsleder i en slags SFO-ordning for eldre.