Innspurt for juniorene

Bærums juniorer etter seieren over Høybråten i siste kamp denne sesongen.

Bærum Baskets juniorer har vært gjennom en litt annerledes sesong.  De har vært en del av samme treningsgruppe som BLNO-laget med identiske treningstider – for så å få egne tider som selvstendig lag.  De opplevde å ha samme trener som BLNO-laget før Mark DiGiacomo overtok ansvaret midtveis i sesongen.  Og ikke før hadde laget fått egne treningstider og egen trener før det ble endring igjen: Mark overtok BLNO-laget mens Pål Berg byttet til seg juniorene i slutten av januar.

Når laget i tillegg har opplevd at spillere har gitt seg underveis har det nødvendigvis blitt en litt oppstykket satsing.  Og nettopp derfor er det imponerende at de nå står igjen som seriemester i G19-serien som vel å merke huser spillere født i 1995 og 1996. Den siste seriekampen mot Centrum er behørig omtalt tidligere på barumbasket.no og selv om det skal medgis at Centrum var i det litt uvitende og gavmilde hjørnet i dette oppgjøret ble altså resultatet at Bærum tok seriermesterskapet med ett poengs margin..!

De to siste kampen, mot henholdsvis Bergkameratene og Høybråten, ble en formalitet og med serien ferdigspilt satser Bærum Basket videre mot sesongens to virkelig tøffe utfordringer.  Bærum drar til Scania Cup i slutten av påsken, og spiller NM på Apalløkka uken etter.

Og for en gangs skyld får de anledning til å fokusere på egne oppgaver. Scania Cup er nesten alltid et litt brått møte med tøffere utenlandsk motstand.  Med danske Værløse og svenske Södertälje i puljen er det umulig å mene noe sikkert om hvor vi står.  Södertälje er tittelforsvarer i Scania Cup, mens Værløse er et av de beste danske lagene.

I NM skal Bærum spille mot Lura/Sandnes, Varden og Ammerud.  Bærum spilte jevne kamper mot Lura/Sandnes i Pirates Cup i fjor, mens Varden viste seg frem som et velspillende og solid lag i fjor.  I år har de fortsatt spillere med BLNO-erfaring som holder aldersgrensen.

Spennende sesongavslutning for Bærums juniorer der Magnus Elgmork spiller sine siste kamper som junior, mens Mats Beck og Simon Borchgrevink tar farvel med laget etter endt sesong. Simon flytter til USA de nærmeste par årene.