Bærum historiske vinnere av Scania Cup

Bærums juniorlag så dagens lys etter en ide av Pål Berg i 2012. Etter NM-finalen i U16 slo man sammen de to finalelagene Sandvika og EB-85 til ett superlag. Målet var å utvikle Norges beste juniorlag for å hevde seg også internasjonalt. Laget har senere deltatt i både Lundaspelen og Scania Cup med stigende suksess, men kronen på verket kom i årets utgave av Scania Cup. Turneringen utenfor Stockholm er en invitasjonsturnering der de beste lagene fra Norden deltar. I eldste aldersgruppe – U19 – var Bærum ett av 12 lag fra Sverige, Danmark, Finland og Norge.

Bærum var i pulje med to av de antatt beste; BG Luleå (Sverige) og EBAA (Danmark). Fra første kamp viste Bærum styrke, ikke minst pga et regn av 3-poengere fra Harald Eika Frey. Etter to innledende seire gikk laget rett til kvartfinale der mostanderen var Malbas. Bærum var nærmest å gå på en smell i denne kampen etter at man muligens hadde undervurdert motstanderlaget fra Malmø. Men igjen viste laget styrke og vant 61-56. I semi møtte Bærum danske Virum Vipers som måtte seg slått av Bærum med solide 77-66. Finalemostander var svenske Lobas – og i finalen var det aldri tvil. Bærum var solide fra start og vant komfortabelt 47-35, etter ikke minst strålende forsvar!

Bærums lag bestod av Gaute Haugen, Harald Eika Frey, Sander Marthinsen, Anders Nymo, Sander Rivø Aslesen, Fredrik Haug, Halfdan B Dønnem, Johannes Dolven, Jonatan Moe, Haakon Hellebust og Jørgen Henriksen. Trener under Scania Cup var Mark diGiacomo som har hatt ansvar for laget i år sammen med Lars G. Sønsteby.

I tillegg til å vinne hele turneringen kom både Anders Nymo og Johannes Dolven på allstarlaget. Nymo ble årets kåret til finalens «most fighting spirit» og Dolven var finalens MVP og ble kåret til Scania King. Det siste er en utmerkelse kun Stian Mjøs (2007) og Øystein Back (1987) av norske spillere tidligere har fått.