Keith Omoerah (til høyre) og Joshua Hart ga alt under begge kurver og satte sitt preg på toppkampen mellom Asker Aliens og Bærum. 

fra NBBF webside
 
ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
08.02.2018
- Vi hadde ikke vunnet hvis Aksel hadde spilt i dag, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.
 

Asker Aliens – Bærum 82-92

Bærum stoppet Askers seiersrekke etter 23 kamper, og knuste seriemesterens drøm om å bli første lag som går gjennom hele BLNO-serien uten å tape.

Men ingen la skjul på at en vesentlig årsak var at Aksel Bolin ikke spilte.

- Prolaps i ryggen, fikk det på trening i går, forklarte 27-åringen, som tok plass på benken ved siden av coach Lars Gunnar Sønsteby.

Bolin snitter på 19,3 poeng og 12,2 returer og er nummer 1 på BLNO-statistikken over ligaens mest effektive spillere.

 

Ledet med 20

Bærum var på hugget fra start, ledet 26-11 etter en glimrende førsteperiode og økte til 20 tidlig i 3. periode, senest på stillingen 61-41 i gjestenes favør.

Men Asker vant tredjeperioden 24-15, var 7 poeng bak (60-67) tidlig i den fjerde og nærmet seg enda mer mot slutten.

Med en steal og påfølgende layup reduserte Joshua Hart til 80-83 med 1:05 igjen å spille.

Men kveldens åttende 3-poenger fra Stian Mjøs ga Bærum 86-80, og det greide ikke Asker å svare på.

Dermed er Mathias Eckhoffs menn fortsatt ubeseiret i 2018, og vant for sjuende gang på rad.

 

Møtes igjen

- Kjempedumt at Aksel ikke spiller, var det første Eckhoff sa.

- Vi trenger å øve, og å møte et Asker-lag uten ham blir ikke det samme. Vi hadde ikke vunnet hvis Aksel hadde spilt i dag, mente Bærum-treneren.

- Man vet jo aldri, men jeg vil iallfall anta at vi hadde fått store utfordringer, og vi kan ikke «ta av» etter en sånn kamp. Vi maste mye, og gjorde en del dumme valg. Vi lar Anders (Stien) og Torgrim (Sommerfeldt) steppe inn i kampen igjen etter at vi leder med 20 poeng, og det skal de ikke få lov til, fastslo Eckhoff.

Lagene møtes igjen for tredje gang i Nadderudhallen tirsdag 20. februar, men kan også bli motstandere i NM-semifinalene i mars.

Bærum har kurs for 4.- eller 5.- plass på BLNO-tabellen, og vinneren av kvartfinalen mellom nummer 4 og 5 skal møte Asker Aliens (forutsatt at de går videre fra sin kvartfinale mot nummer 8) i semifinalen.

Kvartfinaler, semifinaler og finaler spilles for øvrig best av tre kamper.

 - Vi må vinne en kvartfinale først, men målet er jo å gå videre, og da ser veien til finalen ut til å gå via Asker, erkjenner Mathias Eckhoff.

- Vi vet at Asker har et ekstra gir inne, men det tror jeg vi også har.

 

- Viste karakter

Hos Asker var Stian Emil Berg syk i dagene før kampen, mens Joshua Hart sliter med en kneskade.

- Vi var på hælene flere her, selv om det ikke skal være noen unnskyldning. Men selvfølgelig: Aksel betyr jo masse for oss, særlig i en kamp som denne, sa Stian Emil Berg.

- Men jeg er ganske stolt av måten vi kom tilbake i kampen på, det viste karakter, presiserte Asker-kapteinen.

Joshua Hart førte an i Askers opphenting i de to siste periodene og hadde en imponerende kamp med 25 poeng, 10 returer, 4 assists, 3 steals og 2 blokker.

Djo Loo Yele viste sine enorme fighteregenskaper og endte på 16 poeng og 10 returer, Torgrim Sommerfeldt og Anders Stien med henholdsvis 19 og 14 poeng på en egentlig middels skudd-dag.    

 

Fem nye siden sist                                                                                                                                                                            

Hos Bærum var Stian Mjøs igjen eneren, med 34 poeng etter 8/16 på 3-poengere, fire av dem i sisteperioden da det virkelig gjaldt.

Nærmest ham i poeng og andre statistikker var fem spillere som ikke var på laget da sesongen startet med 40-poengstap mot nettopp Asker (62-102) i Rykkinnhallen i september:

Keith Omoerah, Aly Hudgins, Vince Garrett, Davy Baltus og Alex Dakin.

- Vi glemmer ikke den første kampen, det har vært en ekstra motivasjon hele sesongen, så det var gøy å slå dem, sa Mjøs.

- Men det er for dårlig at vi gir dem sjansen til å komme tilbake etter å ha ledet med 20. Og det klart det ville vært en annen kamp hvis Aksel (Bolin) hadde spilt. Han gir dem offensive returer, scoringer og forsvar. Men de manglet ham nå og vi manglet alle de nye i første kampen, minnet Bærum-toppscoreren om.

Aly Hudgins var råsterk under begge kurver og noterte seg for 14 poeng og 8 returer.

Vince Garrett scoret også 14, mens Keith Omoerah bare var tre assists unna en triple-double – med 13 poeng, 11 returer og 7 assists.

Bærum spiller hjemme mot Nidaros Jets søndag, før Asker kommer på besøk til Nadderudhallen tirsdag 20. – og de hvite og lyseblå avslutter serien borte mot Tromsø Storm søndag 25.

Asker Aliens har igjen Gimle og Frøya i Bergen førstkommende helg, før Bærum-kampen. Men viktigst for seriemesteren er utvilsomt at Aksel Bolin fortest mulig er klar til å trene og spille igjen, og iallfall til sluttspillet om en måneds tid.