Ledende spillere i hvert sitt lag: Stian Mjøs (med ballen) og Bærum tok sin andre seier i kvartfinaleserien og går videre til NM-semifinaler. For Magne Fivelstad og Gimle er sesongen over.

fra NBBF webside
 
 
 
ARILD SANDVEN (tekst og foto)
06.03.2018
 
Med en solid fjerdeperiode gikk Bærum til semifinale og gjorde slutt på Gimle sesong.

Bærum – Gimle 92-76 (2-0 sammenlagt)

I fjor slo de ut Bærum i semifinalen og spilte NM-finale mot Centrum Tigers. Denne sesongen endte Gimle på fjerdeplass, men ble like fullt første BLNO-lag som avsluttet sesongen. 

Nidaros Jets og Centrum Tigers har igjen kvalifisering om to uker, mens Tromsø Storm, Ammerud og Frøya har presset på seg før kvartfinale-returene onsdag og torsdag.

- Skuffende, selvfølgelig, men kort fortalt har vi rett og slett ikke vært gode nok denne sesongen, fastslo trener Audun Eskeland.

- Vi har ikke truffet like godt som i fjor, og det har vært en rød tråd gjennom sesongen at vi ikke har kunnet holde høyt trykk i lange nok perioder. Vi kjempet bra i denne siste kampen, men Bærum er et godt lag og var bedre enn oss i disse kampene, erkjente Eskeland.

Bærum la grunnlaget for avansementet med den klare seieren (87-66) i Bergen lørdag, uten Keith Omoerah som igjen satt på benken, uaktuell inntil videre med sin ankelskade.

Carlsen på tribunen

Med sjakkverdensmester og hobbybasketspiller Magnus Carlsen som engasjert tilskuer koblet Bærum grepet i tredjeperioden – og avgjorde fra start i den fjerde.

Nå venter etter all sannsynlighet seriemester Asker Aliens i best-av-tre-semifinaler, med Asker hjemme i Leikvollhallen først (onsdag 14.?) og retur i Nadderudhallen søndag 18. mars.

- Nå får vi igjen for å ha utviklet bredde i spillertroppen, presiserte Bærum-coach Mathias Eckhoff, som før kampen fikk prisen som «Årets trener» i BLNO.

Han har 13 spillere med mer enn 12 minutters spilletid per kamp, og bare Stian Mjøs (36:34) og Keith Omoerah (32:02) har snitt over 25 minutter.

At laget klarte seg så bra i kvartfinalene uten Omoerah – som ifølge statistikkene er Bærums mest effektive spiller med sine 18,7 poeng og 10 returer per kamp – forteller også om gode erstattere.

Viktige Hudgins

Mot Gimle tirsdag havnet dessuten Aly Hudgins – igjen! – i foultrøbbel, med to feil tidlig.

Da den sterke forwarden kom på banen igjen fra start i tredje periode, ble han særdeles viktig i forsvar mot Magne Fivelstad, og som scorer. Hudgins la 13 av sine 18 poeng i tredjeperioden, og var hovedmannen bak ledelsen (66-60) før fjerde periode.

- Aly gir oss det «kjøttet» vi trenger for å dekke opp Magne (Fivelstad). Det var litt det som skjedde i den første kampen i Bergen også, forklarer Mathias Eckhoff.

Sisteperioden i Nadderudhallen begynte med 7-2 til Bærum etter et langskudd fra Stian Mjøs, to straffer av Vince Garrett og en 3-poenger fra Alex Dakin – og så var hjemmelaget plutselig 11 poeng foran (73-62).

Og selv om Magne Fivelstad som aldri gir opp en ball kjempet Gimle inn igjen, kom de ikke nærmere enn 6 (74-68) før Garrett la en ny 3-poenger og Gaute Haugen frekt gikk solo og avsluttet med en layup: 79-68 og i praksis game over for Gimle med fem minutter igjen.

- Vi viste karakter i Bergen, og alle gutta bidrar i dag igjen, så jeg må si jeg er litt stolt nå. Det var ikke like pent alltid, men vi kvittet oss med «spøkelset» fra i fjor da vi tapte for Gimle i semifinalen, understreket Mathias Eckhoff.

Håper på Omoerah

- Og så unner jeg Keith å få sjansen til å komme tilbake igjen i semifinalene mot Asker. Skal vi kunne slå dem UTEN Keith, må vi lykkes optimalt – men det ER mulig. Med Keith pigg igjen, har vi bedre muligheter, la Bærum-treneren til.

Keith Omoerah måtte hjelpes av banen etter overtråkk før det var spilt et halvt minutt i seriekampen mot Asker Aliens (87-89) 20. februar, og Bærum trenger kanadieren i semifinalene.

Asker Aliens leder 1-0 i sin kvartfinaleserie mot Ammerud, og spiller returkamp på Apalløkka torsdag.

Hos Gimle var Magne Fivelstad råsterk med 24 poeng og 11 returer, mens lagets amerikanske toppscorer Lorenzo Cugini (23,2 poeng i snitt og 41% på 3-poengere) avsluttet med 15 poeng og 11 returer.

Jordan Clarke gjorde en av sine beste kamper for sesongen, med 17 poeng og mange gode initiativ, mens Eivind Lamo (8 poeng) hadde en kveld da det meste gikk stang-ut, til og med flere åpne layups.

Bærums og kampens mestscorende ble Stian Mjøs, som endte på 26 poeng og i tillegg hadde 11 assists.

Vince Garrett la 24 poeng og Aly Hudgins 18.