FOTO: ERIK BERGLUND
TEKST: ARILD SANDVEN

Bærum lå tidlig under med 12 poeng, men utklasset til slutt Tromsø Storm. Tromsø Storm kom fra et sjokknederlag mot Centrum Tigers lørdag (62-89) og var tydelig opptatt av å rette opp inntrykket.

Anført av en brennhet Aron Nielsen Finstad gikk gjestene ut i 6-0-ledelse, deretter 13-2 og 22-10. 19-åringen som kom fra Griffen i Harstad la sine fire første 3-poengere, tre av dem i tre angrep på rad – på 1:40! Så misset han den femte rett før første pause, men la inn nummer fem 1:15 ut i andreperioden.

Da hadde Aron scoret 18 poeng – men var ferdigscoret for kvelden!

- Det var Arons skuddshow, men det gjorde meg ordentlig irritert, sa Bærum-coach Mathias Eckhoff.

- Vi visste hva Tromsø er gode på og hvor god han er til å skyte, vi skulle stoppe skuddene hans og tvinge ham til å drive. Samtidig skjerpet vi oss, og 31 poeng mot oss totalt i de tre siste periodene er bra, presiserte Eckhoff.

Fremfor alt var det Keith Omoerahs kamp. 25-åringen fra Winnipeg i Canada spilte 34 minutter og noterte seg for 27 poeng (etter 11/16-skyting), 13 returer, 6 assists og 4 steals – og 43 i effektivitet!

Stian Mjøs kom sterkt etter en middels start, og endte på 20 poeng, 7 assists og 5 steals. Han var også avgjørende da Bærum hadde hentet inn Tromsøs ledelse og dro fra med en 10-0-run mot slutten av tredje periode.

På stillingen 50-48 ble Tromsø-kaptein Aslak Smalås idømt sin andre usportslige feil i kampen, og måtte dermed etter den nye regelfortolkningen forlate banen – og kampområdet. Det frustrerte coach Kenneth Webb og Tromsø-laget, som i tillegg til raseriet over avgjørelsen også mistet sin pointguard på verst tenkelig tidspunkt.

Samtidig var Bærum i siget. Stian la en 3-poenger og to straffekast, Christoffer Heggelund en ny 3-er og Gaute Haugen to poeng, og dermed hadde hjemmelaget plutselig 12-poengsledelse, 60-48.

Tromsø klappet helt sammen og måtte til slutt se seg slått 84-53, etter 29-5 i sisteperioden.

Bærum må klare seg uten Alex Dakin frem til jul, ettersom den 1,97 m høye forwarden er tilbake til studier i Nederland. Laget vant likevel «bench score»-statistikken hele 30-4, og mange av de yngste spillerne imponerte. Peder Frantzvaag (19) hentet ned 11 returer og hadde 3 blokker, Ulrik Stranger-Johannessen (18) la 11 poeng på 12 minutter etter 5/6-skyting og Christoffer Heggelund (17) hadde 2/4 på 3-poengere. Australske Jordan Rost (18) benyttet også sine 7:46 på banen godt, med 9 poeng etter blant annet to av to 3-poengere og tøffe driver.

Aron Nielsen Finstad ble gjestenes toppscorer med 18 poeng, etter en pangåpning på kampen – og har uansett presentert seg som en spennende nykommer i BLNO denne sesongen. Anders Solem hadde en god kamp med 14 poeng og 10 returer, mens amerikanske Shawntez Patterson, som ble matchvinner mot Gimle (75-72) i debuten forrige helg, måtte nøye seg med 7 poeng etter 3 av 14 på skudd. Han plukket riktignok ned 10 returer.

Bærum har nå i rask rekkefølge slått Fyllingen, Ammerud, Frøya og Tromsø, og kommet opp i fem seire og seks tap – nøyaktig det samme som Tromsø Storm. Nå venter tre kamper på fire dager for Bærum, som møter Frøya og Fyllingen i Bergen lørdag og søndag og Kongsberg Miners i Nadderudhallen tirsdag 21.

Tromsø skal ut på en ny Oslo-tur førstkommende helg, og får det tøft mot Kongsberg Miners (som de slo 88-74 hjemme i Tromsøhallen) og serieleder Asker Aliens.