Om Bærum Basket

BÆRUM BASKET blir til: De fire daværende basketball-klubbene i Bærum bestemte seg for å satse sammen under samarbeidsnavnet BÆRUM BASKET. EB-85, Lommedalen, Bærums Verk og Sandvika ønsket å sørge for at forholdene ligger best mulig til rette for talenter i alle årsklasser. Bærum Basket ble vedtatt dannet våren 2009 på et konstituerende møte mellom samarbeidsklubbene.

ELITE BASKET: Klubbens lag spiller i øverste nasjonale ligaer i Norge for kvinner og menn. Vi tror det er avgjørende både for sporten og unge talenter i Bærum at kommunen har slagkraftige eliteserielag. Vi ønsker å nå toppen sammen – først og fremst gjennom å gi norske talenter et fullverdig tilbud. Vi kommer aldri til å la oss styre av muligheten til kortsiktige resultater, og vårt fokus vil alltid være utvikling av norske talenter. Vi tror ikke det er fornuftig å bruke store summer på utenlandske spillere. Utenlandske spillere blir hentet til Bærum Basket dersom de kan bidra til å komplettere laget på posisjoner der vi er tynt besatt. Pengene og kompetansen bør forbli i Norge. Bærum Basket tror ikke det er mulig å kjøpe langsiktig suksess med penger, og Bærum Basket skal vise at det er mulig å oppnå store resultater med relativt små budsjetter.

TALENTFABRIKKEN: Bærum Basket skal være den norske talentfabrikken, og skal være ledende i utvikling av norske spillere. Bærum Basket skal være den naturlige klubben å søke til for alle ambisiøse spillere i Bærum. Bærum Baskets spillerstall SKAL ha lokal forankring, med flest mulig av spillerne hentet fra samarbeidsklubbene. Bærum Basket skal være en betydelig og tydelig aktør i nærmiljøet. Vi skal skape interesse for basketballsporten, men også respekt for våre verdier.